de vildeste svaner

I dag har jeg taget kjole på og sprøjtet lidt ekstra lak i håret, for der skal fejres.
Der sidder som nogle af jer jo ved, så mange begavede tegnere herinde, og en af dem er Lars Gabel.
Jeg har været vild med hans streg længe, i flere år, men forelskede mig for alvor i den da han illustrerede serien Gemini – og da han for et års tid viste mig de første opslag af sine illustrationer til H.C. Andersens De vilde svaner, var jeg ved at gå i gulvet.

Jeg er åbenbart ikke den eneste, for i dag modtager han Kulturministeriets illustratorpris.

Lars’ illustrationer til 
De vilde svaner er … ja, vilde.
De er voldsomme, poetiske, lette som fjer og dystre som natten, præcis som eventyret, og de cementerer at han er så dårende dygtig.
Jeg vil så gerne vise jer bogen, for den er allerfinest når man står med den i hånden, når man lader fingrende glide hen over de matte sider med strålende blanke farvepletter, når man bladrer en side knitrende mellemlægspergament, og tegningen ændrer karakter, og det jeg viser her, yder den slet, slet ikke retfærdighed, men prøv lige at se:
De vilde svaner 2

De vilde svaner 1
I kan godt fornemme hvor det bærer hen, ik’? I bliver nødt til at eje den bog, ik’?

Illustrationerne har jeg hentet på Lars’ lækre blog, så der kunne I jo lige fise over først.

Louise Urth Olsen
SPROGET ER FORUNDERLIGT Det fascinerer og forarger, underholder og undergraver – og når man behersker det, kan man fortælle de skønneste historier. Det er det der interesserer mig; fortællingerne, sproget, billederne det kan danne i læserens hoved …

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *