Frankie Stein og alle de andre monstre

Er tilbage på kontoret til årets første fulde arbejdsdag. Januar bliver en killer. Skal blandt andet oversætte sidste bind af den her:

MH

– og afslutter dermed serien på fire bind der blandt andet har budt på sætninger som:

Den ravduftende prinsesse gik med guldfarvede kilehæle, armygrønne leggings, lang camelfarvet tanktop, elfenbensfarvet vest i kunstig pels og havde et utal af forskellige armringe på begge arme. Hendes outfit passede til den røde løber, mens Frankies rullekravekjole mere var et væg til væg-tæppe.

Cleo sendte tjeneren et hold-kæft-eller-jeg-smører-din-skaldede-isse-ind-i-gåselever-og-kalder-på-kattene-blik.

Lynene ramte nattehimlen med samme svirp som en sportsidiots sammenrullede håndklæde, der træffer en nørds bare ende. Regnen faldt tungt. Træerne svajede og knirkede. Et kobbel varulve hylede i det fjerne.

Det bliver med andre ord underholdende.
Vi er tre oversættere i hvert sit land, Danmark, Norge og Sverige, som sidder og bakser med at få den engelske udgave til at flyde på hver vores modersmål, og når deadlinen nærmer sig, er mailkorrespondancen mellem os ret heftig. Jeg ville være lost uden sparring på en serie som den her der har et væld af sprogspil og omskrivninger – det er så afgjort den sværeste ungdomsserie jeg har oversat. Men også en af de sprogligt mest spændende. Og sjoveste.

Så når I andre har en stille dag på kontoret, fifler jeg (i dette tilfælde i kyndig sparring med den finurlige Maren) med at finde på navne som: Stig Ned … Storm Wind … Stip Op … Helle Dusse … Marie Høne … Dia Rée … Jan T. Lov … Hans E. Man … Kim R. Ned … Prins Ib … Per Sohn … Pia No … Mette Samme … Cille Behn … Lotte Ri … Finn E. Lønn …

Kan nogen af jer stikke den?

Louise Urth Olsen
SPROGET ER FORUNDERLIGT Det fascinerer og forarger, underholder og undergraver – og når man behersker det, kan man fortælle de skønneste historier. Det er det der interesserer mig; fortællingerne, sproget, billederne det kan danne i læserens hoved …

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *