helt enkelt, simpelthen

Der er landet en lille fin pigebogsserie på mit oversætterbord.
Helt enkel handling, helt enkle, lidt retroagtige tegninger, helt enkle problemstillinger. Det først bind som jeg er i fuld gang med, handler for eksempel om en sommerlejr.
Det bliver så spændende, synes både Eleanors mor og mormor. Men Eleanor ved ikke rigtigt – og bogen begynder sådan her:

Jeg hader at være på sommerlejr.
Jeg hader det simpelthen.
Jeg ville ønske, jeg ikke gjorde.
Men det gør jeg.

Så kan I jo nok gætte jer til resten.
Bogen henvender sig til helt nye læsere, de 7-10-årige eller deromkring. Og jeg er ret sikker på jeg kommer til at pippe bare en anelse mere om den (for eksempel når jeg har fundet på en dansk titel til den (!”#”)), for den er så hyggelig. Helt stille og lille. Og så kan jeg også ret godt lide tegningerne (der lavet af ham her).

Bug juice1 Bug juice2 Bug juice3

Louise Urth Olsen
SPROGET ER FORUNDERLIGT Det fascinerer og forarger, underholder og undergraver – og når man behersker det, kan man fortælle de skønneste historier. Det er det der interesserer mig; fortællingerne, sproget, billederne det kan danne i læserens hoved …

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *