drømme man fortæller, går ikke i opfyldelse, vel?

På tirsdag skal jeg holde en skriveworkshop for to 8. klasser.
Jeg skal komme med anekdoter fra mit forfatterliv (!), tale om sproget, om inspirationsjagt og om begyndelser – og til slut skal eleverne skrive begyndelsen på deres egen novelle.

I nat drømte jeg om workshoppen.
Da jeg havde overlevet de første to timer med eleverne – der gik strålende – betroede læreren mig at det var nu den rigtige workshop begyndte, nede hos hendes kollega, og der havde eleverne ligesom taget deres forældre og søskende med, og Lis Sørensen (som jeg engang har arbejdet for) var der, så vi fik også lige sludret gamle dage, og der var alt for mange mennesker på alt for lidt plads, og jeg hakkede og hostede mig gennem det hele, og det gik ikke skidegodt, så vi endte med at dele alle eleverne op i hold på fem. Så kunne jeg lige holde deres opmærksomhed fangen.

Da timen var gået, besluttede jeg mig for at trække stikket, og ulven (der af en eller anden grund også var der), fulgte mig ud fra skolen (i kørestol, guddødeme) – indtil jeg fortrød og ringede til den lærer jeg havde lavet aftalen med, og sagde at jeg bare lige havde været ude for at trække noget luft, men at hun godt måtte sige til sin kollega at jeg var på vej, klar til at klare de sidste (mange hold) elever.

– Jeg har lige talt med ham, sagde hun så, – og han siger du gør mere skade end gavn.

!

Lad os sige det var generalprøven, ikke? På tirsdag er premieren – og den bliver forrygende.

Louise Urth Olsen
SPROGET ER FORUNDERLIGT Det fascinerer og forarger, underholder og undergraver – og når man behersker det, kan man fortælle de skønneste historier. Det er det der interesserer mig; fortællingerne, sproget, billederne det kan danne i læserens hoved …

5 Comments

  1. Det er egentlig fantastisk, hvad ens underbevidsthed kan finde på i drømme. Jeg drømmer også meget. Det kan være ganske underholdende, men også skræmmende.
    Selvfølgelig går det forrygende på tirsdag.
    Jeg tager på bogmessen fredag. Måske løber vi på hinanden – hvis du altså også tager derud fredag.

  2. Kære Louise
    Det er jo kun FØRSTE DEL af ens drømme, der går i opfyldelse, når man fortæller dem – det ved enhver – så get a grip! Og det kommer til at gå så fint – det ved enhver da også 🙂
    Vi glæder os til at se dig på tirsdag! 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *