så blev det sommer!

Gennem det sidste års tid har jeg læst en del korrektur for museet Rønnebæksholm.
Det er en helt anden verden end den jeg normalt bevæger mig i med slang og fuck og shit og (paranormal) kærlighed og den slags, nemlig en verden af symboler, kunsthistorisk kontekst, surrealisme og panteisme – og beskrevet med et sprog jeg for længst har lagt bag mig et eller andet sted ude på KUA.

Alle Rønnebæksholms katalogtekster fortæller mig en historie om nogen, en kunstner, jeg endnu ikke kender, og hver gang der lander en opgave fra museet på mit bord, begynder jeg (som altid ved en opgave der præsenterer en ny forfatter/oversætter/kunstner for mig) med en Google-søgning.
Således også i dag.
Og hvilken fin, poetisk og hvirvlende verden jeg netop har bevæget mig ind i. Som at ligge i græsset en varm sommerdag omgivet af transparente sommerfugle og himlen som et blåt, blåt låg over verden.

benny_droescher_egelund_10

Benny-Droscher-2012.-Still-Undreamed11-300x240

Benny-Dröscher_Benny-Dröscher.-Recalculating-(5),-2012.-130-x-180cm.-Acrylic-on-canvas.-(web)

(Billeder er tyvet her, her og her).

Louise Urth Olsen
SPROGET ER FORUNDERLIGT Det fascinerer og forarger, underholder og undergraver – og når man behersker det, kan man fortælle de skønneste historier. Det er det der interesserer mig; fortællingerne, sproget, billederne det kan danne i læserens hoved …

1 Comment

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *